söndag 20 december 2009

Fredsbaskrarna

Nyligen fick jag reda på att det finns en veteranförening, Fredsbaskrarna, som känner som sin främsta uppgift att ta hand om före detta medlemmar från våra internationella insatser. Det är nog ännu ganska okänt i Sverige, att en sådan verksamhet verkligen behövs. Egentligen borde det ju vara en integrerad del inom Försvarsmakten, men eftersom det kan kosta pengar, så kan man enkelt skicka uppgiften till någon annan.

Inledningsvis borde det förstås handla om att folk som tjänstgör utomlands ska veta, att deras anhöriga hemma alltid har någon att vända sig till. Inte heller detta finns ju ännu i organiserad form i vårt insatsförsvar. Det handlar förstås också om kamratstöd efter missioner utomlands och här har veteranföreningen en klar uppgift. I svåra fall kan det ju till och med behövas medicinsk terapi. I enklare kan det handla om vad jag själv upplevt. Det dröjde ett tag innan jag kunde se snusdosor slängda ute ( i stället för i papperskorgar!), för jag reagerade direkt som om det vore trampminor för dom såg ut så ungefär i Bosnien. Fast det gick över på några månader!

Fredsbaskrarna och deras verksamhet rekommenderas. Se deras egen hemsida! Köp gärna - och bär - deras "Yellow ribbon" via Pg 197056-5 och ett Gult band kostar 25 kronor. Köp flera - och sprid bland andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar