torsdag 11 mars 2010

Var finns Försvarsmakten?

Man skulle kanske ha trott, att Försvarsmakten, eventuellt via marinen, på något sätt borde vara representerad vid årets stora båtmässa i Stockholm - "Allt för sjön".

Men nej, Transportstyrelsen, Kustbevakningen och Sjöfartsverket, ja, till och med Länstyrelsen i Stockholms län; alla finns de med bland utställarna, men inte Försvarsmakten! På ett ganska tydligt sätt blir vi tydligt påminda om att Försvarsmakten inte tycks förstå det här med att presentera sin verksamhet till sjöss i någon form; bl a vid ett tillfälle som denna årligen återkommande utställning för båtfolket. Och pengar till en marint inriktad utställning visade det sig ju finnas, för Försvarmakten gick ju med överskott enligt rapporter i media.

Förhoppningsvis blir det bättre nästa år!

P.S. Å andra sidan genomförs just nu en större marin momentövning i Kattegatt under dansk ledning och med deltagande från bl a östersjöstaterna Polen, Tyskland - och Sverige, men också Nederländerna och Belgien! Fast vad vet allmänheten om det? Övningsändamålet är att gemensamt kunna agera mot terroristverksamheter till sjöss - ett nog så spännande och aktuellt ämne. D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar