lördag 27 juli 2013

Seriös debatt eller smutskastning


Det framkommer då och då, att sociala media används på ett mycket oetiskt sätt. Bakom en anonymitet tillåter sig vederbörande göra vilka stötande eller rent av orimliga påståenden som helt om någon som uppfattas som en meningsmotståndare och man avhåller sig inte ens från oseriösa och kränkande personangrepp; något som man aldrig kan tillåta sig i en öppen debatt. Nu verkar denna typ av argumentering också ha smugit sig in inom den pågående försvarsdebatten, vilket jag verkligen finner osmakligt. Hur ska debatten kunna föras, om motståndare mer eller mindre idiotförklaras i ett kommande genmäle? Och hur ska man kunna attrahera kunniga och kloka debattörer eller andra medverkande, om de omedelbart anses okunniga eller felinformerade?

Medias informationer är faktiskt inte alltid direkt präglade av sanning och vishet och i flera fall lyfter man i stället fram någon obskyr detalj till debatt, trots att den större bilden kanske är intressantare och har större betydelse för den fortsatta debatten.

De personliga påhoppen måste vi alla försöka komma bort från annars blir debatten mest en uppvisning av omoralisk karaktär i något som närmast borde klassas som ”osociala media”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar