onsdag 21 december 2011

Erfarenheten talar

OS 2012 ska som bekant anordnas i London, som mer än en gång drabbats av terroristdåd och därför förbereder man nu marint och militärt deltagande i säkerhetsuppgifterna.

HMS Ocean kommer att ligga på Themsen i Greenwich och fungera som helikopterbas för marinens, RAF och arméns helikoptrar. Hon ska också fungera som logistikbas och förläggningsplats och fungera tillsammans med RAF i Northolt i luftförsvaret.

HMS Bulwark kommer att finnas i Weymouth-området och fungera som marint ledningsfartyg och som basfartyg för skyddet av seglingsevenemangen under olympiaden och paraolymiaden.

Sammanlagt har den brittiska regeringen beslutat om att 13 500 man från försvaret ska förstärka polisen, som har det övergripande ansvaret för säkerheten vid evenemangen.

Det handlar sammanlagt om:

- 5 000 man för bombdesarmering, hundpatrullering och marin förstärkning av sjöpolisen med stridsbåtar.
- 1 000 man i ständig beredskap för insats.
- Därutöver kommer Royal Navy att delta i flaggceremonier, prisutdelningar och liknande tillställningar.

Försvarsminister Hammond har uttalat sig och uttryckt att han är stolt över det stöd som försvaret, Armed Forces, kommer att lämna till polisen och till organisationskommittén så att spelen kan genomföras så säkert som möjligt.

Kanske något att tänka på även i Sverige, där ju som regel myndigheter undviker att ta hjälp av andra myndigheter av rädsla för vad det kan komma att betyda för kommande budgetdialoger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar